Een domeinnaam, wat kun je er mee?

domeinnaam

Een domeinnaam, wat is dit nu eigenlijk. Hele bekende domeinnamen zijn onder andere google.nl of marktplaats.nl.
Een domeinnaam is dus eigenlijk je adres maar dan op het internet. Heel belangrijk als je er eens goed over nadenkt. Je wil toch dat je bedrijf niet alleen wordt gevonden via een telefoonboek of enkel door mond op mond reclame?

Voor een goede domeinnaam zijn er een aantal vuistregels;

  • Is de gekozen naam te linken aan je business of aan de inhoud van de website?
  • Is de naam duidelijk te schrijven?
  • Kun je de naam makkelijk uitspreken waardoor hij makkelijker te onthouden is
  • Is de naam niet te lang?
  • Gebruik je niet meer dan 1 koppel teken?

Wat je veel ziet, is dat bedrijven hun merknaam hanteren als domeinnaam. Dit levert het voordeel op dat de naam vaak nog wel beschikbaar is en je al een voorsprong¬†hebt als mensen je kennen ¬†op de “ouderwetse” manier.

Zodra je een domeinnaam hebt aangeschaft kun je uiteraard je website op dit adres tonen maar het heeft ook nog een voordeel op het gebied van email. Natuurlijk kun je een mail sturen naar een klant met jansen123@provider.nl maar wat nou als je naar een andere provider overstapt? Dan moet je alle klanten op de hoogte stellen dan je een ander mailadres hebt?

Kortom, het is toch best lastig een goede keuze te maken. Ook hiermee kan ik je helpen. Of het nu gaat om een bestaande domein te verhuizen naar RH IT Diensten of het gaat om een registratie van een een nieuwe domein. We hebben keuze uit meer dan 50 verschillende extensies waarmee je keuze bijna onbegrensd is. Uiteraard ben jij na registratie eigenaar van het domein en is RH IT diensten slechts de technische beheerder om je zo optimaal mogelijk te helpen.

Neem dus snel contact op om advies te vragen en je eigen domeinnaam te registreren!