Web & Email hosting

Email & Web Hosting

Wat is hosting?

Hosting heb je in allerlei vormen en maten. Uiteindelijk gaat het om een stukje opslag ruimte op een server welke altijd verbonden is met het internet. Je kan zelf via het internet deze documenten bereiken maar ook ieder ander apparaat wereldwijd dat beschikt over een internet verbinding kan er bij. Op de server plaats je pagina’s wat samen een website vormt.

Wat heb je nodig voor website hosting

Zoals hierboven al genoemd als eerste een server. Verder om het praktisch te houden een domeinnaam. Als de site ook dynamische informatie moet bevatten is ondersteuning van bijvoorbeeld programmeertalen PHP, Perl en Python aan te bevelen (PHP is de meeste gebruikte programmeertaal voor websites) en eventueel een database. Bekende varianten hiervan zijn MySQL en MSSQL. In een database staat informatie opgeslagen die je kunt gebruiken voor je website.

Wat is email hosting

Email is niet meer weg te denken uit de huidige wereld en heeft de ouderwetse brief met postzegel al tijden geleden ingehaald. Om te kunnen mail kun je natuurlijk gebruik maken van de de welbekend hotmail.com en gmail.com adressen echter zijn deze vaak niet heel persoonlijk. Daarbij heb je ook nog eens veel reclame in de webmail variant van beide. Je kunt ook je eigen (email)domein registeren en mail veel persoonlijker maken.
RH IT biedt naast een eigen webmail omgeving ook de mogelijkheid om zelf je emailadressen aan te maken en te beheren. Leuk als je met het hele gezin of familie met de familienaam wilt mail.

Wat heb je nodig voor email hosting

Om te kunnen mailen heb je wederom (de zelfde) server nodig. Ook een domeinnaam is nodig anders heb je geen antwoord adres. Op de hosting server staan standaard de SMTP (verzenden) optie en de POP3/IMAP (ontvangen) optie ingeschakeld. Heel veel meer dan zelf een emailadres aanmaken en een wachtwoord kiezen is niet nodig. Kies je voor IMAP dan kan de zelfde mailbox op meerdere apparaten zoals telefoons, tablets en computers bekeken en gelezen worden. We zo handig met het oog op het multimedia tijdperk waar we in leven.

Ga naar onze webshop om de verschillende hostingspakketten te vergelijken en te te bestellen